Mors Kogebog

   

Min mor blev født i Kolding i år 1900. I 1918 var hun på Borrehus Husholdningsskole, hvor hun lærte at lave mad efter denne kogebog, udgivet i 1905. I flg. forordet er den en mindre udgave af en endnu ældre kogebog skrevet af L Adeler. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde biografiske oplysninger om denne – formoder jeg – dam

Husholdning for mere end 100 år siden var naturligvis en ganske anden affære end i dag, anno 2016. Jeg har udvalgt nogle af de opskrifter, som har moret eller forundret mig. Jeg håber, du også vil finde dem interessante.

PS. Min niece, som er bibliotekar, har sendt mig dette link: http://kvinfo.dk/webmagasinet/tilbage-til-kodgryderne . I denne artikel af Julie Breinegaard står følgende:

Citat: “Laura Adeler, som skrev en kogebog sidst i 1800-tallet, viser sig faktisk måske at være en mand. Hvis det passer, vidner det om, at man nu var så overbevist om, at mad var kvinders domæne, at en mandlig kogebogsforfatter valgte at skrive under kvindeligt pseudonym, fortæller Carol Gold.”