Julefrokost

I denne søde juletid

Man går til frokost hid og did.

Man spiser godt og længe

Før man går hjem i senge.

Af  juleøl og julesnaps

Man tog nok lidt for mange haps.

Den næste dag gør håret ondt

Men vi tror stadig det er sundt.

Nej, digter – det skal der vist arbejdes noget mere på.

Men i hvert fald er det et meget aktuelt emne her i december. I foreningsdanmark findes der ikke en forening med respekt for sig selv, der ikke arrangerer julefrokost for medlemmerne . Selv har jeg foreløbig været til julefrokost i naboklubben, golfklubben, bridgeklubben og klubben af gamle rødder fra Landbohøjskolen.

Hvis du synes det lyder som samlinger af gamle nisser, så har du fuldstændig ret. Men det vrimler jo med den slags i december. Og de holder virkelig fast i traditionerne. Der skal være sild og snaps, vensysselsk grønkål med medisterpølse, hamburgerryg, sylte og/eller ribbensteg (husk rødbederne). Dernæst følger den lune leverpostej med champignon og sprød bacon. Når man så er ved at være temmelig forspist, kommer der store fade med diverse afskåret pålæg: rullepølse, lammerullepølse, julespegepølse etc. Nu mangler vi så kun ostebordet og kaffen med småkager og juleslik.

Ovennævnte menu kan suppleres med rejer, laks, hellefisk, stuvet hvidkål og frikadeller, og  – ikke at forglemmer – ris a’ la mande.

Og blodpølse. Opskriften kan du finde her.

Man når langt op ad formiddagen næste dag, før man igen får lyst til mad.

Hvad skulle der dog blive af os, hvis den hungersnød, der hersker andre steder i verden, nåede vores grænser? Nej, lad os få dem lukket i en fart, inden nogen tager noget fra os. Vi har sandelig ikke for meget.