Vintergolf

Rold Skov Golfklub søndag d. 15. januar 2017.

De fleste af de golfspillere, jeg kender, sender udstyret på vinterferie senest omkring 1. december. Mange allerede i begyndelsen af november, når sommersæsonen slutter.

Det er synd. Det er herligt at spille golf om vinteren. Alle handicapreguleringer er indstillet, så nu kan man spille helt afslappet, bare for sjov.

Eller næsten for sjov. Hvis man som jeg er medlem af en lille hyggelig klub-i-klubben, Red Noses and Blue Balls, så er der alligevel en lille smule konkurrence i det. Vi spiller hver søndag, hvis vejret på nogen måde tillader det. Klokken 10 bliver der trukket lod mellem de fremmødte om, hvem der går med hvem, og i hvilken rækkefølge holdene slår ud. Vores bane er så snedigt indrettet, at man afhængigt af vejr og vind kan vælge at gå 6, 9, 12, 15 eller alle 18 huller.

Der spilles i et rask tempo. Man skal jo holde varmen. Snakken går op og ned ad banen, og ind i mellem bliver der da også lavet et point eller flere. Som regel spiller vi til vintergreen. Og det er en klubregel, at der må lægges op overalt på banen, undtagen i hasarder. Nu tænker du måske, at så er det da ingen sag at lave point. Men nej, der er andre forhindringer som årstiden byder på. I tøvejr er det ofte sådan, at banen er temmelig våd og blød. Regnormene arbejder på højtryk med at fremstille tusindvis af små jordtuer, så bolden fedtes godt og grundigt ind hver gang, den ruller hen ad jorden. Men ofte ruller den slet ikke. Den smasker bare ned i den bløde jord og bliver liggende. Der skal arbejdes hårdt for hver en centimeter, bolden avancerer op ad banen. Men så bliver det frostvej. Jorden og alle de små tuer bliver nu stenhårde. Nu triller bolden lystigt afsted. Det er bare ikke lige til at beregne hvilken retning, den tager. Det er næsten som at spiller pinball.

Jeg vil slet ikke komme ind på, hvilke udfordringer bunker af nedfaldne blade og større eller mindre forekomster af sne medfører. Jeg siger bare: Hav altid rigeligt med bolde med.

Vi spiller best ball med hemmelig makker. Det vil sige, at vi først trækker makker, når vi kommer i klubhuset efter spillet. Som en af klubmedlemmerne sagde for nylig: Jeg spiller ikke godt, men jeg er formidabel til at trække en god makker.

Når dagens regnskab er gjort op, spiser vi suppe.

Det er herligt at spille golf om vinteren.