Om min “forsknings”metode

Jeg bruger MyHeritage til at organisere mine familiemedlemmer. Jeg har aldrig prøvet andre systemer, så jeg kan ikke sige, om der er andre systemer, der er bedre. Jeg er godt tilfreds med det jeg har. Ved at bruge systemets SmartMatch funktion, har jeg kunnet finde slægtninge i andre lande og længere tilbage i tiden, end jeg nogen sinde ville have været i stand til på egen hånd. Det betyder, at jeg læner mig kraftigt op ad arbejde udført af en masse andre mennesker. Længere tilbage end ca. 200 år er jeg ikke i stand til selv at undersøge kilderne. Dels er de ikke tilgængelige for mig, dels vil jeg i mange tilfælde ikke være i stand til at læse dem, fordi de er skrevet på et andet sprog, f. eks. tysk eller latin, eller de er skrevet med gotisk håndskrift, som jeg kun vanskeligt tyder.

Desuden benytter jeg selvfølgelig alle de mange muligheder, som Rigsarkivet stiller til rådighed. Først og fremmest dem der er indscannede og dermed tilgængelige fra mit eget skrivebord. I mindre omfang har jeg frekventeret Rigsarkivet i Viborg. Man skal bestemt heller ikke underkende Google, som informationssøger.

Jeg er den sidste tilbageværende af min generation, så jeg har ikke mulighed for at spørge de gamle. Jeg støtter mig til, hvad jeg selv kan erindre, og hvad min mor har fortalt. Der var ellers mange spørgsmål, jeg gerne ville have stillet!