Om levnedsbeskrivelser

I levnedsbeskrivelserne findes oplysningerne om personens liv og levned.

Det kan for eksempel være:

 • Fødselsdag og sted
 • Dåbsdag med sted og faddere
 • Konfirmation
 • Lægds- eller søruller
 • Forlovelse og giftemål
 • Uddannelse og erhverv
 • Deltagelse i krige
 • Erhvervelse af ejendom
 • Folketællinger
 • Tildeling af hæderstegn
 • Død og begravelse
 • Skifte

Kort sagt alle de personen vedrørende oplysninger som det indtil nu er lykkedes mig at finde. Det siger sig selv, at indholdet ikke er statisk. I takt med, at f. eks. Rigsarkivet frigiver nye samlinger digitalt, kan der fremkomme nye oplysninger. Det er netop derfor slægtsforskning er så interessant. Det er oftest sådan, at jo flere oplysninger man finder, jo flere spørgsmål kommer der også. Hver gang man finder et nyt svar, kan det føjes til levnedsbeskrivelsen.

Man er aldrig færdig, men altid på vej.