Om anetavler

Før den digitale tidsalder blev alle anetavler ført i hånden på papir. Selvom man brugte et meget stort stykke papir og skrev med meget små bogstaver, kom man allerede ved de første tip’er i pladsnød. Antallet af aner vokser eksponentielt, idet det fordobles for hver generation. 2 forældre, 4 bedsteforældre, 8 oldeforældre, 16 tipoldeforældre, 32 tiptipoldeforældre. Fortsæt selv, hvis du har lyst.

De digitale programmer kan vise mange generationer af direkte aner, men også her bliver det hurtigt uoverskueligt. Min løsning ser sådan ud:

4 generationer på hver tavle med navigation frem og tilbage

Hver tavle har sit udgangspunkt, personen som tavlen er navngiver efter, samt 3 anegenerationer. Fra hver tavle kan der fortsættes til de næste 3 anegenerationer for så vidt der måtte være flere, ligesom man kan komme tilbage til de forrige generationer.

På siderne ser det således ud:

Eksempel på en anetavle og de navigationsmuligheder der kan være