Om familiegrupper

Med digitale slægtsforskningsprogrammer kan vi holde styr på ikke alene et meget stort antal generationer af vores direkte aner, men vi kan også holde styr på alle de andre personer, som befinder sig i personens omgivende slægt: søskende, onkler og tanter, kusiner og niecer og deres respektive ægtefæller. Personer som kan have haft stor indflydelse på hinandens liv.

Simpel familiegruppe

Her er et eksempel på en simpel familiegruppe. Den viser, at Kirstens forældre hedder Sofus og Magda, og at Sofus er den ene af 11 søskende, mens Magda er den ene af 4 søskende. Kirstens farfar og farmor hedder Mads og Ane, og morfar og mormor hedder Søren og Johanne. Det ser ud som om Johanne er enebarn. Men det behøver hun ikke at være. Her tænker jeg ikke på børn udenfor ægteskabet, men mere på det faktum, at der sagtens kan være søskende som jeg bare ikke har fundet – endnu.

Bemærk, at i min sammentælling af en søskendeflok medregnes både hel- og halvsøskende. Men altså stadigvæk med det forbehold, at jeg har kendskab til dem.

Hvis Kirsten er gift kan vi få et udvidet familietræ, som også omfatter ægtemanden og hans slægt samt ægteparrets børn og evt. børnebørn. Det kan se sådan ud:

Udvidet familiegruppe